بستتنی سنتی قزوین
برای توصیف لذت یک طعم گاهی زبان قاصر است. شاید درباره بستنی سنتی قزوین کمتر شنیده باشید؛ از ویژگیهای بارز این بستنی خامههای لایه لایه آن است. بستنی سنتی قزوین به خاطر ترکیبات و طعم بینظیر مورد استقبال اکثر گردشگران قرار میگیرد.
در مورد تاریخچه بستنی جالب است بدانید بنا بر اعتقاد برخی ابتداییترین نوع بستنی در ایران باستان بوده است. مردم دوشاب یا افشره انگور را روی مقداری برف در کاسهای میریختند و آن را به عنوان دسر، مخصوصاً هنگام گرمی هوا صرف میکردهاند. برف یا از زیر زمینهای سردی به نام یخچال، یا از برف باقیمانده بر روی کوههای اطراف شهر برداشت میشده است.
از چهرههای سرشناس این صنف در قزوین میتوان به “حاج جعفر حقیقت” در خیابان امام خمینی، “اصغر ماتام” در خیابان سپه و “حاج عباس” در خیابان عارف اشاره کرد. حاج جعفر حقیقت درباره سختیهای درست کردن بستنی سنتی قزوین به روش قدیم چنین بیان میکند : در گذشته شیر و ثعلبی که از آلمان وارد میشد مایع اصلی این بستنی را تشکیل میداد، مخلوط کردن شکر و گلاب در یک ظرف آلومینیومی قرار گرفته در داخل ظرف چوبی پر از یخ و نمک به وسیلهی یک پاروی چوبی از زحمات تهیه بستنی سنتی قزوین بود که طعم آن را ویژه و زمینه فرستادن آن به شهرهای دیگر را فراهم میکرد.
جالب این است که بستنی سنتی قزوین به دلیل ترکیب و طعم آن با استقبال مردم به شمال کشور هم فرستاده میشود. اگر به قزوین سفر کردید حتما بستنی سنتی قزوین را فراموش نکنید.