طرز تهیه اشکنه ساده
اشکنه یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که از زمانهای بسیار دور در سرزمین خراسان طبخ میشده و انواع بسیاری در سراسر ایران هم اکنون تهیه میشود. اشکنه را تقریبا میتوان گفت خورشی یا خوراکی هم مانند آبگوشت است، که نان در آن ترید میکنند و میخورند. اشکنه یکی از غذاهای لذیذ فوری نیز هست که در این مطلب نوع سادهای از اشکنه را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم :
تخم مرغ ۳ عدد
پیاز ۲ عدد متوسط
شنبلیله نرم و خشک ۱ قاشق سوپخوری
آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
دستور تهیه :
پیاز را ریز خرد کرده و در مقدار مناسبی روغن با حرارت ملایم تفت بدهید تا طلایی شود. سپس آرد گندم و شنبلیله را به پیاز اضافه کنید تا کاملا تفت بخورد. سپس زردچوبه را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا با سایر مواد کمی تفت بخورد. ۳ لیوان آب گرم را به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا چند جوش بزند و با مواد دیگر خوب مخلوط شود. تخممرغها را در ظرفی دیگر بشکنید و هم بزنید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. تخممرغها را آهسته به اشکنه اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا تخممرغها یکجا نبندد. سپس بعد از اینکه با هم خوب مخلوط شدند و کمی جوش خورد اشکنه شما آماده است. نوش جان
نکات :
آردی که به این خوراک اضافه میشود باید خوب تفت بخورد و گرنه باعث دل درد بعد از خوردن این غذا میشود.
از سیر، رب گوجهفرنگی و کره و زعفران نیز میتوانید به عنوان چاشنی و طعم دهنده در این اشکنه استفاده کنید.