کرم کاستارد – Custard
کرم کاستارد (Custard) یک کرم تهیه شده از زرده تخممرغ، شیر و شکر یا خامه است، که معمولا در آشپزی و شیرینیپزی کاربردهای زیادی دارد. به جز مواد اولیه ذکر شده از نشاسته ذرت نیز برای غلظت دادن به این کرم استفاده میشود. کرم کاستارد بنا به نوع استفاده در غذا و شیرینیهای مختلف غلظت آن فرق میکند که معمولا برای غلظت بخشیدن به آن از زرده تخممرغ بیشتر یا ژلاتین استفاده میشود. کاستارد بیشتر به عنوان یک سس در برخی غذاها و تکمیل کننده بسیاری از دسرها استفاده میشود که آن را بواسطه مواد مختلفی طعمدار میکنند.
در زبان انگلیسی به این کرم (pastry cream) گفته میشود، و در زبان فرانسوی به نام کرم پاتیسیر (crème pâtissière) معروف است. تهیه کرم کاستارد یک عمل ظریف و با دقت است که معمولا برای بهتر نتیجه گرفتن از روش بن ماری برای طبخ این کرم استفاده میکنند.
مخلوط حرارت داده شیر و زرده تخممرغ به مدت بسیار طولانی در طیف وسیعی از غذاهای اروپایی استفاده میشده است. حتی برخی معتقدند ریشه استفاده از کاستارد به روم باستان باز میگردد. ریشه کلمه کاستارد از کلمه فرانسوی “croustade” که در اصل یک تارت همراه با این کرم بوده، گرفته شده است. در دستور تهیههای قدیمی کاستارد از نشاسته یا آرد ذرت استفاده نمیشده و بیشتر بعد از قرن ۱۹ میلادی برای تهیه دسرهایی همانند بلان مانژ فرانسوی از نشاسته ذرت در کرم کاستارد استفاده شده است.
امروزه از کرم کاستارد دسرهای فراوانی تهیه میشود که از معروفترین آنها میتوان به : کاستارد موزی، ناتیلاس، بلان مانژ، کرم باواروآ، بوگاتسا و فلوتینگ آیلند اشاره کرد. برای یادگیری طرز تهیه کرم کاستارد به بخش آشپزی سایت مجله تصویری فرهنگ غذا مراجعه نمائید.