آشنایی با تارت – Tart
تارت (Tart) نوعی شیرینی، متشکل از یک خمیر پوسته و مواد تشکیل دهنده روی آن است. تارتها در اندازههای مختلف تهیه میشود و روی آنها را معمولا با مواد مختلف شیرینی همچون کرم کاستارد و میوهجات پر میکنند. البته گاهی اوقات از تارتها به عنوان یک غذای سبک یا پیش غذا بدون مواد شیرینی با اضافه کردن مواد غذایی دیگری همچون میگو، ماهی و خاویار استفاده میشود. برای تهیه تارت بطور سنتی از خمیر بریسِر یا بریزِر که از قدیم به عنوان خمیر پای و تارت شناخته می شده استفاده میشود.
تارت ریشه فرانسوی دارد و برخی آن را از مشتقات “پای” میدانند که از قرنهای بسیار دور در اروپا رایج بوده است. بسیاری معتقدند پای با تغییر شکل و استفاده از مواد شیرینی همچون کرم کاستارد یا ماسکارپونه به عنوان یک دسر جذاب از قرن پانزدهم میلادی در اروپا رایج شد.
خمیر تارت معمولا متشکل از آرد، کره یا روغن، شکر، نمک، آب و طعم دهندهای همچون وانیل است (البته در برخی از دستورها از روغن زیتون و تخممرغ نیز استفاده میشود) و نسبت به خمیر پای ضخامت بیشتری دارد. هم اکنون در سراسر دنیا تارتهای بسیاری با مواد مختلفی طبخ میشود که از معروفترین آنها می توان به تارت انگلیسی، تارت مرنگ، تارت تِیتن اشاره کرد.