طرز تهیه قیمه بوشهری
خورش قیمه بوشهری یکی از انواع خورشهای ایرانی و همانطور که از اسمش پیداست متعلق به شهر بوشهر است. اما قیمه بوشهری با خورش قیمههای متداول کاملا متفاوت است، هم از لحاظ طعم و هم از لحاظ ظاهری. معمولا قیمه بوشهری را همراه شکر پلو میل مینمایند. در ادامه با دستور تهیه این خورش لذیذ بوشهری آشنا میشوید.
مواد لازم :
لپه ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
گوشت سر دست نیم کیلو
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
گرد لیمو عمانی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل و زیره سبز به میزان لازم
دستور تهیه :
پیاز را ریز خرد کرده و در قابلمهای مناسب درون روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس به آن زردچوبه بزنید و گوشت را اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. لپه شسته شده را نیز به قابلمه به همراه ۴ الی ۵ لیوان آب اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد بپزد. کمی بعد سیب زمینی را پوست کنده و بصورت درسته درون قابلمه بیاندازید. بعد از یک ساعت گوشت را چک کنید اگر پخته بود شعله را خاموش کنید و اگر نپخته بود و آب نداشت کمی آب گرم اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر بپزد. بعد از پختن تمامی مواد آنها را از آب خارج کرده و بصورت جداگانه بکوبید (آب خورش را دور نریزید). گوشت کوبیده و لپه کوبیده را دوباره درون قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید و با یک لیوان آب گوشت مخلوط کنید. سپس رب گوجه فرنگی را درون روغن کمی تفت دهید و به همراه یک لیوان دیگر از آب گوشت و سیب زمینی له شده به خورش اضافه کنید.
در انتها نمک، فلفل، دارچین، گرد لیموعمانی، زیره و کمی زعفران آب کرده را درون خورش بریزد و به آرامی هم بزنید تا مواد خورش کاملا یکدست و کشدار شود. خورش را برای مدتی روی شعله قرار دهید تا کاملا جا بیافتد. نوش جان