طرز تهیه رنگینک بوشهری
رنگینک یکی از خوشمزهترین دسر یا شیرینیهای جنوبی است که با خرما تهیه میشود و با توجه به سلیقه افراد در انواع مختلفی آماده میشود. رنگینک شیرینی تهیه شده از خرما و حلوا یا همان آرد گندم، روغن یا کره است که در عین سادگی بسیار لذیذ میباشد.
مواد لازم :
خرما | ۳۰۰ گرم |
آرد سفید | ۲ پیمانه |
روغن یا کره آبکرده | ۲ پیمانه |
مغز گردو | ۱۵۰ گرم |
پودر پسته، هل و دارچین | به میزان لازم |
پودر قند | به میزان لازم |
دستور تهیه :
ابتدا خرمای تازه را شسته، کلاهک آنها را کنده و هسته را آن خارج کنید. سپس گردوی خرده شده را بجای هستهی خرما در خرما قرار دهید. ظرفی مناسب و گود انتخاب کنید و خرماها را کنار هم بصورت ایستاده یا خوابیده کنار هم بچینید بطوری که تمام ظرف را پر کند اما حدود ۱ سانتیمتر از لبه ظرف فاصله داشته باشد برای سرریز بقیه مواد.
روغن را درون تابه بریزد و بگذارید کمی داغ شود. سپس آرد الک شده را کم کم به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا طلایی رنگ شود و بوی خامی آن از بین برود. در آخر آرد و روغن باید شلتر از حلوا باشد اگر سفت بود کمی دیگر روغن به آن بیافزایید. بعد از آن کمی پودر قند، دارچین و هل کوبیده را به آن بیافزایید و روی خرماها درون ظرف بریزید. مواد را با پشت قاشق صاف کنید. برای تزیین میتوانید از پودر قند و پسته پودر شده استفاده کنید. رنگینک را کمی درون یخچال قرار دهید تا ببندد.
نکات :
♦ نکته مهم در تهیه این شیرینی لذیذ این است که چیدمان رنگینک بستگی به سلیقه شما دارد، میتوانید ابتدا کمی از مواد آرد و روغن را کف ظرف بریزید و بعد خرماها را روی آن بچینید.
♦ در تفت دادن آرد دقت کنید تا زیاد آرد قهوهای رنگ نشود و بوی سوختگی نگیرد.
♦ برای خوشمزه شدن این دسر میبایست از ترکیب روغن و کره استفاده کنید . همچنین برای طعم دهی بهتر از زعفران نیز میتوانید استفاده کنید.
ویدئو از شف مرتضایی