طرز تهیه نان شیرمال ساده
نان شیرمال یا نان دَشتری نوعی نان سنتی در ایران است، شبیه نان فطیر که با شیر پخته میشود و به همین دلیل که خمیر آن با شیر تهیه و مالش داده میشود شیرمال میگویند. نان شیرمال در نواحی مختلف ایران دستور تهیههای متفاوتی دارد اما در این مطلب دستور تهیه ساده این نان را بیان کردهایم.
مواد لازم :
زرده تخم مرغ ۴ عدد
پودر شکر ۳/۴پیمانه
روغن مایع ۱/۳ پیمانه
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
بکینگپودر ۱ قاشق چایخوری پر
شیر ۱/۲ پیمانه
گلاب ۱/۶ پیمانه
آرد سفید ۳۰۰ گرم
زعفران دمکرده ۱ قاشق غذاخوری
کنجد و سیاهدانه به میزان لازم
دستور تهیه :
زرده تخم مرغ، پودر شکر و هل را در ظرفی ریخته و با همزن خوب هم بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود. سپس روغن مایع را اضافه کنید. بکینگپودر را با آرد خوب مخلوط کنید و چند بار آرد را الک کنید. آرد را کم کم به مایه تخممرغ اضافه کنید تا جائی که خمیر لطیفی به دست آید و خمیر بدست نچسبد. کف سینی فر را کمی آرد بپاشید. خمیر را به اندازه یک سانتیمتر و قطر یک بشقاب میوهخوری با وردنه باز کنید و در سینی فر بچینید. روی آنها را کمی زرده تخممرغ و زعفران دمکرده بمالید. در نهایت با چنگال چند سوراخ کوچک ایجاد نمایید و بوسیله قالب دلخواه روی نان را نقشی بیاندازید و روی آنها کمی کنجد و سیاههدانه بپاشید. خمیرها را بمدت ۲۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده در حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد، در طبقه وسط قرار داده تا کاملا طلائی رنگ و پخته شود.
نکات :
بجای روغن مایع از کره آبکرده نیز میتوانید استفاده کنید.
نان شیرمال دستور تهیه فراوانی دارد اما این دستور بدون استفاده از خمیر مایه و سریع تهیه میشود.
برای تزئین این نان به صورت دلخواه از تخم گشنیز نیز میتوانید استفاده کنید.
اگر پودر هل در دسترس نبود از پودر وانیل نیز میشود استفاده کرد.
میتوانید به خمیر نان شیرمال کمی کشمش یا گردو اضافه کنید تا نان خوشمزهتری بدست آید.
در هنگام روشن کردن و گرم کردن فر یک کاسه آب درون فر بگذارید تا رطوبت لازم برای پخت نان درون فر ایجاد شود و نان خشک نشود.
عالی بود