کیک پنیر – CheeseCake
چیز کیک یا کیک پنیر (cheesecake) یک دسر شیرین یا شیرینی چند لایه است که لایه اصلی و ضخیم آن متشکل از انواع پنیر، پنیر خامهای، پنیر ماسکارپونه یا پنیر ریکوتا میباشد، که معمولا با پودر قند یا پودر شکر شیرین میشود و گاهی به آن تخم مرغ نیز میافزایند. لایه زیرین کیک پنیر اغلب از کوکی و کراکرهای خرد شده یا انواع کیکها علی الخصوص کیک اسفنجی تهیه و استفاده میشود. همچنین روی کیک پنیر بنا به ذائقه افراد میتواند با انواع سس شکلات و سس میوه یا آجیل و میوهجات تزئین شود.
کیک پنیر بر اساس نوع تهیه آنها به دو دسته پخته شده و پخته نشده (یخچالی) تقسیم بندی میشوند. اولین اشارات به تهیه و تاریخچه چیز کیک توسط یک پزشک یونانی به نام Aegimus در زمانهای بسیار دور شده است که در آن اجزای لایههای کیک پنیر به صورت مجزا تهیه میشده و بعد روی هم قرار میگرفته و سرو میکردند. بعد از آن یک آشپز اهل یوگسلاوی در سال ۱۳۹۰ میلادی در کتاب آشپزی خود به چیز کیک اشاره کرده است، اما بسیاری هنوز معتقدند تهیه چیز کیک قدمت چندانی ندارد.
همان طور که مسلم است امروزه کیک پنیر یکی از پرطرفدارترین اقسام شیرینیها میباشد که در کشورهای بسیاری با انواع پنیر و همچنین پایه متفاوت تهیه و عرضه میشود.
(Visited 1,071 times, 1 visits today)
به این مطلب امتیاز دهید: