پاناکوتا – دسر ایتالیایی
پاناکوتا (Panna cotta) یک نوع دسر ایتالیایی از خانواده پودینگها است، که با خامه و ژلاتین در داخل قالب تهیه میشود. پاناکوتا در لغت به معنای خامه پخته است. این دسر را معمولا بعد از پختن و خنک شدن با انواع سس، میوه یا کارامل تزئین میکنند.
پاناکوتا اغلب با سس کارامل یا شکلات به همراه توت فرنگی یا انواع توتها مزهدار و تزئین میشود، اما هم اکنون با سایر میوهها و آب پرتقال نیز تهیه میشود.
تا قبل از سال ۱۹۶۰ اشاره خاصی به این دسر پرطرفدار ایتالیایی نشده است، اما در عین حال از آن به عنوان یک دسر سنتی در شمال ایتالیا منطقه پیمونت که توسط یک زن مجارستانی در سال ۱۹۰۰ بوسیله خامه پخته شده، ژلاتین و زرده تخم مرغ تهیه شده است، اشاره میکنند. پاناکوتا در سال ۱۹۹۰ وارد آمریکا شد و هم اکنون جزء پرطرفداراترین پودینگها میباشد. پاناکوتا در سال ۲۰۰۰ به عنوان خوراک سنتی منطقه پیمونت در ایتالیا ثبت ملی شده است.