چلو ساده
چلو یا خشکه برنج غذایی است که از برنج تهیه میشود و با کباب یا خورش خورده میشود. چلو در لغت به معنای مطبوخ برنج بدون آنکه با چیزهایی از قبیل ماش و عدس و رشته و نظایر اینها مخلوط باشد. در چلو برنج خالص با روغن یا کره پخته میشود. تفاوت آن با پلو در این است که در چلو، برنج به تنهایی و بدون مخلوط شدن با مواد دیگری از قبیل ماش و عدس و رشته و نظایر اینها پخت میشود. منظور از چلو، برنجی است که پس از آبکش کردن آن را به تنهایی دم میکنند و بعد از دم کشیدن با خورش و انواع گوشت و کبابها مصرف مینمایند. اصطلاحاً به چلو، برنج سفید هم میگویند. ولی منظور از پلو، برنجی است که پس از آبکش کردن آن را با سبزیها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم میکنند، مانند باقلا پلو، سبزی پلو، استامبولی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو.