آرد و کره تفت داده – Roux
آرد و کره تفت داده یا «روو» (Roux) یکی از ارکان آشپزی و شیرینیپزی است که از نتیجه تفت دادن آرد یا نشاسته در کره یا چربیهای حیوانی بدست میآید. «روو» در آشپزی فرنگی و بخصوص فرانسوی کاربرد بسیاری دارد و پایه اصلی ساخت برخی از سسهای فرانسوی است، البته روو در سایر مکاتب آشپزی نیز کاربردهای فراوانی دارد.
سادهترین روش تهیه «روو» تفت دادن آرد در کره است، اما گاهی اوقات در اروپا و آمریکا بجای کره از چربی خوک یا روغنهای نباتی بجای کره استفاده میکنند. «روو» بنا به نوع استفاده در خوراکهای مختلف میزان تفت دادگی آن فرق میکند، بطور مثال برای تهیه بعضی سسها، روو باید کاملا قهوهای شود. تقریبا در تمام نقاط دنیا از «روو» برای تهیه خوراکهای مختلف استفاده میشود که در مناطق مختلف با چاشنیهای متفاوت طعمدار میشود. در شرق آسیا از پودر کاری زرد برای طعمدار کردن روو استفاده میکنند.
«روو» یکی از ارکان شیرینیپزی در دربار عثمانی و ترکیه از قرن پانزدهم میلادی بوده است و همچنین آرد و کره تفت داده پایه ساخت دسر محبوب ایرانی حلوا میباشد.
مطالب سایت بسیار تخصصی و علمی و بر اساس متد بین اللملی است بسیار سپاس