کوفته – Kofta
کوفته یکی از غذاهای معروف و قدیمی ایرانی است، که در تهیهٔ گونههای مختلف آن سبزیهای معطر و گوشت قرمز استفاده میشود. همچنین بهترین نوع آن منتسب به شهر تبریز میباشد. البته در نقاط مختلف خاورمیانه و آسیای مرکزی غذاهای شبیه کوفته اما با رسپی متفاوت نیز درست میشود اما بهترین نوع از انواع کوفتهها را منتسب به ایران میدانند.
کوفته خوراکی از خانواده غذاهای گوشتی است که معمولیترین شکل آن با گوشت گاو یا گوسفند به صورت یک توپ تهیه میشود. در جنوب آسیا و خاورمیانه کوفته با گوشت گاو، گوسفند یا مرغ و در مناطق یونان، قبرس و بالکان با گوشت خوک یا ترکیب مختلف گوشت حیوانات تهیه میکنند. البته در برخی مناطق دنیا کوفته بصورت گیاهی؛ همانند کوفته سبزیجات هندی و کوفته برنجی ژاپنی نیز طبخ میشود.
کوفته تبریزی شاید معروفترین و خوش نامترین در بین کوفتهها باشد. وجه تمایز کوفته تبریزی در مواد اولیه و نوع آماده سازی کوفته می باشد. کوفتهها بر پایهٔ مواد سازندهشان به دستههای مختلف تقسیم میشوند. کوفته به علت داشتن مواد اولیه پرکالری و مقوی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
کوفتهها مزه و رنگ طبیعی دارند و هرگز در آنها افزودنیها، مواد رنگی و یا ادویهٔ فراوان کاربرد ندارد. در تهیهٔ این خوراک باید دقت و ظرافت کافی نشان داد تا کوفتهها مزه واقعی خود را نگه دارند و شکل گِرد خود را از دست ندهند.