خشیل – غذای محلی آذری
خشیل یکی از خوراکهای سنتی مردم آذربایجان است که شبیه فرنی یا سفتتر از آن میماند. خشیل یک خوراک زمستانی است که بطور سنتی مردم عقیده دارند خوردن این غذا باعث مقاومت بدن در طول زمستان میشود. خشیل را در شب یلدا و البته مناسبتهای دیگر همانند چارچار (چله بزرگه) استفاده میکنند.
خشیل از حاصل طبخ آرد گندم و شکر و آب تهیه میشود، اما معمولا بطور سنتی از بلغور پخته گندم به همراه آرد گندم و روغن حیوانی و کمی شکر و نمک استفاده میکنند. برای سرو این خوراک معمولا از شیر و عسل یا بطور سنتی دوشاب و کره آبکرده محلی استفاده مینمایند. تهیه خشیل برای چهار نفر چیزی حدود ۱۵۰۰ کیلو کالری دارد، که از این حیث جز خوراکهای با کالری بالا محسوب میشود.