فریتاتا – Frittata
فریتاتا (Frittata) یکی از خوراکهای معروف ایتالیایی است که اغلب آن را املت ایتالیایی مینامند. فریتاتا غذایی بر پایه تخممرغ است که با ترکیب مواد دیگری همچون گوشت، سبزیجات، پنیر و یا پاستا تهیه میشود. فریتاتا را از حیث ماهیت شبیه املت یا کیش میدانند و در آشپزی ایرانی بسیار شبیه کوکو است، البته با این تفاوت که کوکو سرخ میشود و فریتاتا را بیشتر در فر میپزند.
فریتاتا (Frittata) یک واژه ایتالیایی است و از فعل (fry) و (fried egg) به معنای تخممرغ سرخ شده آمده است، که بطور کلی به طیف وسیعی از غذاهایی که بر پایه تخممرغ و یا شبیه آن میپزند، اطلاق میشود. البته در خارج از ایتالیا حداقل تا دهه ۵۰ میلادی فریتاتا به عنوان همان املت ولی نسخه ایتالیایی شناخته میشده است. بر خلاف املت که فقط گرم سرو میشود، فریتاتا را گاهی سرد و بصورت میان وعده یا پیش غذا نیز سرو مینمایند.
شاید بتوان گفت عمدهترین تفاوت فریتاتا و املت در این است که مواد اولیه فریتاتا قبل از پخت به تخممرغ خام و زده شده اضافه میشود، اما در املت مواد آن را روی تخم مرغی که کمی خود را گرفته و حرارت دیده است میچینند. برای یادگیری طرز تهیه انواع فریتاتا به بخش آشپزی سایت مجله تصویری فرهنگ غذا مراجعه نمائید.