خورش ماش پتی
غذای محلی گلستان
ماش پَتی، خورش ماش یا در زبان محلی ماش پتی خارش یکی از غذاهای محلی استان گلستان است که در فصول مختلف سال و البته بیشتر در زمستان و بهار تهیه میشود. ماش پتی به علت وجود ماش و اسفناج برای رفع برخی بیماریها بسیار مفید است. همچنین با توجه به ترکیب مواد اولیه آن از حیث پروتئین گیاهی بسیار غنی میباشد. ماش پتی را بیشتر با برنج کته یا همراه کوکو سیب زمینی میل مینمایند. همچنین برخی از مردم محلی گلستان این غذا را بصورت سرد میل میکنند. ماش پتی یکی از غذاهای محلی پرطرفدار ناحیه گرگان، کریم آباد، بهشهر،ساری، تنکابن، قائمشهر و البته روستای زیارت محسوب میشود.
جالب است بدانید ماش پتی در هر فصلی مطابق با آب و هوا و رویش سبزیهای محلی مواد اولیه متفاوتی دارد. این غذا در دو مدل ترشمزه و ترشوشیرین پخته میشود، ولی اهالی زیارت آن را با همان طعم ترش و شیرین ترجیح میدهند. در فصل زمستان سبزی این خوراک تغییر پیدا میکند و با برگ چغندر پخته میشود. خود ریشه چغندر یا همان لبو هم در غذا استفاده میشود. در فصل دیگری با سبزی کوهی به نام بزیگوش (شبیه گوش بز) نیز طبخ میشود.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه خورش ماش پتی
بسیار بسیار عالی بود من امروز یاد این غذا افتادم چون در ایران نیستم نتونستم از کسی سوال کنم گفتم بزار شانسی سرچ کنم که با کمال تعجب دیدم تو سایت شما نوشته شده و بسیار عالی توضیح دادید
ممنون از نگاه زیبای شما
در روستاهای گرگان مثل ولیک آباد ماش پتی با گیاهی به نام سلف selef پخته میشود ولبو در آن ریخته نمیشود
سلام
ممنون که اطلاعات خودتان رو با ما به اشتراک میگذارید.