حلوا انگشتپیچ
حلوا یکی از قدیمیترین و البته متداولترین شیرینی یا دسرهای ایرانی است که در بسیاری از مراسمها طبخ و سرو میشده است. تهیه حلوا نیاز به دقت و صبر زیادی دارد تا نتیجه حاصله بسیار مطلوب باشد. در بسیاری از نواحی مختلف ایران حلواهای متفاوتی طبخ میشود، که از معروفترین حلواهای طبخ شده در جنوب کشور حلوای انگشتپیچ بوشهری است. انگشتپیچ در لغت به معنای هر چیز غلیظ یا کشداری است که بتوان دور انگشت پیچید مانند عسل یا دوشاب.
انگشتپیچ همدان یک نوع شیرینی سنتی است که طبخ آن قدمت بسیاری دارد اما حلوای انگشت پیج بوشهر نیز از آن دسته شیرینیهای سنتی است که از زمانهای دور در مراسمهای مختلف مذهبی توسط افراد متخصص حلواپز با رسوم خاصی طبخ میشده است. تهیه یک حلوای انگشتپیچ درجه یک کار بسیار سختی است و فوت و فنهای خاصی دارد که حتی برخی جنوبیها نیز در تهیه این حلوا با مشکل موجه میشوند. این حلوای کشدار و لذیذ تنها یک نمونه از حلواهای خوشمزه جنوبی به شمار میرود.
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون