بلان مانژ – Blancmange
بلان مانژ (Blancmange) یک دسر فرانسوی است که معمولا از شیر، خامه، شکر به همراه ژلاتین تهیه و بوسیله بادام طعمدار میشود. برخی معتقدند بلان مانژ همان کرم کاستارد یا پاتیسیر است که تخممرغ از آن حذف شده است. بلان مانژ دستور تهیههای فراوانی دارد بطور مثال در گذشته برای غلظت دادن به آن از آرد ذرت و هم اکنون از ژلاتین استفاده مینمایند.
بلان مانژ در اصل یک غذای ساده در قرون وسطی بوده است که بیشتر برای بیماران تهیه میشده است که به مرور زمان با تغییرات فراوان در این خوراک، دسر بلان مانژ را ابداع کردهاند. خوراک معروف ترکیهای به نام پودینگ تاویک گوگسی (Tavuk göğsü) بسیار شبیه نسخه قرون وسطایی دسر بلان مانژ میباشد. با این حال منشا بجود آمدن بلان مانژ هنوز مبهم است، برخی معتقدند که این دسر برداشتی از یک خوراک عربی تهیه شده از برنج و بادام و شیر در زمان فرمانروایی مسلمانان در برخی نواحی اروپا بوده است.
اولین اشاره مکتوب به این دسر در سال ۱۲۴۴ میلادی در یک کتاب آشپزی دانمارکی شده است. با توجه به تمام توصیفاتی که از این دسر خوشمزه شد، از گذشته تا بحال این دسر دستخوش تغییرات فراوانی شده و امروز جزء پرطرفدارترین دسرهای فرانسوی محسوب میشود. برای یادگیری طرز تهیه دسر بلان مانژ به بخش آشپزی و شیرینیپزی مجله تصویری فرهنگ غذا مراجعه نمائید.