آشنایی با خوشاب
خوشاب یک نوشیدنی شیرینِ سنتی ایرانی است که از پخته شدن و جوشاندن میوههایی نظیر انجیر، آلبالو، زردآلو، انگور بدست میآید و با کمی قند شیرین میشود. به اختصار میتوان گفت خوشاب مربای رقیق شده از میوههای تازه یا خشک شده است. در لغتنامه دهخدا خوشاب چنین معنی شده است : آبی که در آن انگور و انجیر و آلوبالو و گوجه و زردآلوی پخته باشند و با کمی قند شیرین کرده و بنوشند.
در آشپزی غیر ایرانی خوشاب را میتوان معادل کمپوت دانست. برای تهیه ساده خوشاب میتوان مقداری برگه خشکباری میوه را در آب خیسانده و بجوشانید و با اضافه کرده شکر شربت خوشاب بدست میآید. از معروفترین انواع خوشاب در نواحی مختلف ایران میتوان به : خوشاب آلبالو، خوشاب ریواس، خوشاب زردآلو و خوشاب انجیر اشاره کرد.