طرز تهیه چیز کیک ژاپنی
چیز کیک ژاپنی، کیک پنیر پنبهای یا کیک پنبهای نام یکی از پر طرفدارترین چیز کیکهای آسیایی است که در بین مردم اکثر نقاط دنیا نیز شناخته شده است. کیک پنیر پنبهای دستور تهیه آسانی دارد اما نکاتی باید رعایت شود تا کیک مورد نظر هرچه بهتر تهیه شود.
مواد لازم :
پنیر خامهای | ٢٣٠ گرم |
شیر | ٢٠٠ میلی لیتر |
تخم مرغ | ۶ عدد (زرده از سفیده جدا) |
کره | ۴ قاشق غذاخوری |
شکر | ١۶٠ گرم (تقریبا ٣/۴ پیمانه) |
آرد | ١۶٠ گرم (تقریبا ٣/۴ پیمانه) |
پودر نشاسته | ٣ قاشق چایخوری |
پودر کرم تارتار | یک قاشق چایخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
دستور تهیه :
بهتر است برای تهیه این چیز کیک از پنیر خامهای استفاده کنید اما میتوانید بنا به ذائقه از ترکیب پنیر خامهای و خامه نیز استفاده کنید. در مرحله اول پنیر خامهای و شیر را با هم مخلوط کنید و همچنین کره را اضافه کنید. (کره باید به دمای محیط رسیده باشد). مواد ذکر شده را خوب با هم مخلوط کرده و بگذارید روی قابلمهای که آب در حال جوش است (بن ماری)، تا پنیر خامهای خوب با شیر مخلوط شود. میتوانید این کار را روی شعله کم اجاق گاز انجام دهید ولی باید حواستان باشد تا مواد به مرحله جوش نرسد.
زرده تخممرغ را به همراه ۴۰ گرم شکر پودر شده خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود و رنگ آن کرم شود.(باید اطمینان حاصل کنید که سفیده و زرده تخم مرغ کاملا از هم جدا شده). زرده تخممرغ زده شده همراه شکر را به مخلوط پنیر خامهای اضافه کنید و هم بزنید (اگر مواد پنیر خامهای سرد باشد بهتر است، ولی اگر هنوز گرم بود اشکالی ندارد). آرد و پودر نشاسته را با هم خوب مخلوط کنید و چند بار الک نمایید تا حالت پوکی آرد بدست بیاید. آرد الک شده را به مایه پنیر خامهای و زرده تخم بیافزایید و با همزن برقی ۱ الی ۲ دقیقه خوب هم بزنید تا آرد بصورت گولهای نماند (آرد را کم کم به مواد بیافزایید).
سفیده تخممرغ را را ظرفی تمیز و پاک شده با همزن آنقدر بزنید تا کاملا پف کند (همانند کیک اسنفجی). در اواخر این مرحله باقیمانده شکر پودر شده و کمی پودر کرم تارتار را کم کم به سفیده اضافه کنید و به قدری هم بزنید که سفیده تخممرغ از ظرف نریزد. سفیده زده شده را به آرامی و کم کم به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد مخلوط شود. دقت کنید این کار را به آرامی انجام دهید تا پف سفیده نخوابد. در نتیجه میبایست یک مایه کیک لطیف و پف کرده بدست بیاید. مواد را درون قالب کمربندی یا قالب ساده به آرامی بریزید. البته باید از قبل دور قالب را با فویل بپوشانید و درون قالب را نیز با کاغذ روغنی تمام قسمتهای آن را پوشانده باشید (بهتر است از قالبی با دیوارههای بلند استفاده کنید). مایه کیک را که درون قالب ریختید کمی قالب را تکان دهید تا کاملا پخش شود.
فر را میبایست از قبل و در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم میکردید و همچنین کف سینی فر به قطر ۱ سانتی متر آب بریزید تا گرم شود. قالب کیک را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا این کیک در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم به خوبی بپزد. البته بعد از یک ساعت زمان باید کیک را چک کنید اگر کاملا پخته و طلایی و پف کرده بود فر را خاموش کنید (به هیچ عنوان به آن چنگال نزنید). بعد از خاموش کردن فر بگذارید کیک به مدت ۱۰ دقیقه و نه بیشتر در فر بماند، بعد آن را خارج کنید.
نکات :
♦ اضافه کردن آب درون فر باعث لطافت و نرمی چیز کیک ژاپنی میشود.
♦ قطعا مطمئن شوید سفیده را کامل هم زدهاید و اگر ظرف را برگردانید از ظرف نمیریزد، در غیر این صورت کیک شما خراب میشود. همچنین اضافه کردن کمی پودر کرم تارتار (تقریبا ۱/۴ قاشق چایخوری) باعث تثبیت سفیده تخممرغ و بهتر پف کردن این کیک میشود.
♦ یکی از دلایل بافت نرم این کیک به علت وجود نشاسته است، آن را حذف نکنید ولی میتوانید از نشاسته ذرت نیز استفاده کنید.
♦ چیز کیک ژاپنی باید با دمای کم در مدت زیاد بپزد از زیاد کردن دمای فر بپرهیزید.
چیز کیک ژاپنی واقعا عالیه من همیشه درست میکنم
سلام ببخشید اگه به جای ۲۳۰ گرم پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم استفاده کنم اتفاقی میوفته؟ یا حتما باید ۲۳۰ گرم باشه؟
سلام
عموما میزان و اندازه دقیق مواد اولیه در آشپزی و علی الخصوص شیرینی پزی خیلی مهمه، ما توصیه میکنیم از مقدارهای دقیق استفاده کنید.
این کیک بکینگ پودر نداره؟ اکه اضافه کنیم چی میشه؟
سلام
نه در این کیک به علت استفاده از پودر کرم تارتار از بکینگ پودر استفاده نمیشود.
سلام تو تهران جایی نیست ک از اینا بفروشن . درست کردنش سخته ☹
درود
اطلاع دقیقی ندارم که چه قنادیهایی این چیزکیک خوشمزه میفروشن، فقط در برخی از کافهها مشاهده کردم.
اما میدونم یه پیج اینستاگرام به نام گندم بیکری (gandom__bakery) آماده میکردن و بفروش میرسوندن. میتونید از اونها بپرسید شاید بهتر راهنماییتون کنند.
موفق باشید
میتونیم بجای تارتار چیز دیگه ای استفاده کنیم؟
درود
بله به ازای هر سفیده تخم مرغ، نصف قاشق چایخوری آبلمیو استفاده کنید.
سلام
این همون چیز کیک فلافی ژاپنی هستش ؟؟
درود
دقیقا متوجه منظور شما از چیز کیک فلافی ژاپنی نشدیم ! اما چیزکیک ژاپنی همین است، البته ممکنه دستورهای متفاوتی داشته باشه.
موفق باشید
سلاممن همه این کارا رو کردم ولی پف نکرد میتونه از قالبی که استفاده کردم باشه
درود
بله این احتمال وجود داره، اما بهتره دوباره تمام مراحل به دقت بررسی کنید
موفق باشید
ما سولاردام داریم باید رو چه درجه ای تنظیمش کنم چون با فر فرق داره
درود
متاسفانه اطلاعات دقیقی نداریم، اما معمولا سرعت پخت در سولاردام تقریبا دو برابر مایکرویو یا فر هست
موفق باشید
من این کیک رو با نصف همه مقادیر بالا درست کردم، به جای پودر کرم تارتار هم یک قاشق چایخوری آبلیموی تازه اضافه کردم، عااالی شد، برای اولین بار همچین کیک پف کرده عالی درست کنی یعنی دستورش دقیق بوده، قسمت خوبش اینه که اصلا بکینگ پودر تو دستورش نیست، فقط می خوام یه نکته رو هم من بهش اضافه کنم:
قالب کیک رو که تو ظرف آب جوش می ذاریم و میذاریمش داخل فر، بعد از چند دقیقه آب شروع به جوشیدن می کنه و از زیر قالب کیک حباب میاد و باعث تکون خوردن قالب می شه و کمی جلوی پف کردنش رو میگیره، من جایی دیدم که زیر قالب داخل آب یک حوله نازک گذاشته بودن.
سلام خسته نباشید … میشه این کیک رو توی نان پز برقی هم درست کرد ؟؟ چون روی دستگاهم آپشن پخت کیک هم هست
درود
بله میشود در نانپز برقی هم این کیک را پخت، اما کاملا واضح است که نتیجه پخت خیلی مطلوب نمیشود.
موفق باشید
سلام میشه به عنوان کیک تولد استفاده کرد و روشو خامه زد؟
سلام
بله میشه استفاده کرد. اما معمولا از کیک اسفنجی برای کیک تولد استفاده میکنند.
سلام خسته نباشید
من هرچی سفیده رو بعد از کم کم اضافه کردن شکر و پودر تارتار بهم میزنم اصلا صفت نمیشه چیکار کنم؟
وانیل کی باید ریخته شود؟
سلام
چند نکته هست که باید برای هم زدن سفیده تخم مرغ رعایت کنید:
ظرفی که انتخاب میکنید کاملا تمیز و خشک باشد.
سفیده و زرده به درستی از هم جدا شده باشد.
به آرامی و پیوسته سفیده را هم بزنید تا پف کند، در انتها شکر و کرم تارتار را کم کم اضافه کنید.
سلام من این چیز کیک رو درست کردم عالی شد، فقط قسمت پایینش که داخل آب بود، حالت پنیری داشت و روش کاملا کیک بود، یعنی مثل چیز کیکای معمولی که یه لایه کیکه بعد مایع پنیری. البته قسمت پنیری هم پخته بود، میخواستم ببینم همه جا یکسان کیک میشه یا چیز کیک من درست بود؟
سلام
بعد از اتمام پخت همه جای کیک باید یکسان پخته شود. ممکن است آب زیادی در فر استفاده کردید یا آب به اندازه کافی گرم نبوده است.
سلام من درست کردم وقتی داخل فر بود خیلی خوب پف کرده بود در فر هم باز نکردم که پفش بخوابه اما بعد از چند دقیقه پفش خوابید و داخلش نرم شد
سلام
برای این اتفاق چندین دلیل وجود دارد، اما شما توضیح کاملی ندادید! لطفا بررسی کنید که سفیده تخم مرغ به درستی هم زده باشید، از کرم تارتار استفاده کردید و…
میشه رو این کیک خامه کشی کرد؟
سلام
بله میشه اما توصیه نمیکنیم. بهتره از کیک اسفنجی استفاده کنید.
من قراره درست کنم.هنوزتصویب نشده??
درست کردم تبدیل به پنکیک شد.?
سلام،ببخشید چرا کیک کن به مرور تو حدود دوساعت ضخامتش نصف شد؟
سلام
پیدا کردن علت این سوال منوط به بررسی مجدد مراحل پخت است. لطفا بررسی کنید که اندازه مواد اولیه به دقت باشد و مراحل پخت را طبق دستور طی کردهاید.
سلام
با دستورتون درست کذدم فوق العاده شد
فقط یچیزی من از رو دستور پخت درست کردم چون وانیل و ننوشتین کجا بریزیم منم یادم رفت با این حال چون رنده پوست لیمو ریختم بوش خوب بود
کره هم هر قاشق معادل ۲۰ گرم گرفتم
ولی در کل عالی با پف فراوان
راستی من تو سولار درست کردم و توسینیش اب ریختم با دمای ۱۵۰ حدود ۵۰ دقیقه پختش کامل شد و روش قهوه ای شد
ببخشید منظورتون از سولار ماکروفر سولاردوم هستش؟آخه من سولاردوم دارم ولی نمیدونم با چه دمایی بذارم که برابر دمای فر باشه.ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام ببخشید آیا این کیک بعد از اینکه از فر دراوردم باید تو یخچال بزارم؟
سلام
پس از سرد شدن میتوانید در یخچال نگه داری کنید.
سلام
کف قالب رو هم کاغذ روغنی بذاریم یا فقط دیواره ها؟
سلام
کف قالب هم میتوانید کاغذ روغنی بزارید.
سلام خسته نباشین ممنون از دستورتون،من داخل آون توستر درست کردم خواستم بدونم باید بالاشم روشن کنم تا روش طلایی شه یا لازم نیست خودش طلایی میشه؟؟
سلام
این نکته که بخواهید روی کیک شما طلایی شود بستگی به ذائقه خود شماست. اما توصیه ما این هست که از آون توسترهایی که کانوکشن دارند استفاده کنید تا پخت یکدستی داشته باشید.
ببخشید میشه از کاغذ روغنی استفاده نکنیم و فقط ته و دیواره های قالب رو کمی روغن بزنیم؟
سلام
بله میتوانید استفاده نکنید.
فکر کنم مقدار شیر باید ۱۰۰میلی لیتر و میزان آرد باید ۶۰گرم باشه واین باعث خراب شدن کیکتون شده
سلام
لطفا جواب سوالم رو بدید
برای این مقدار مواد ، قالب چه اندازه باید باشه ؟ لطفا قطر قالب رو بگید
سلام
قطر قالب ۲۳ سانتی متر مناسب است. اما از قطر ۲۰ سانتی هم میتوانید استفاده کنید.
بسیار نوشته ارزشمند هست. با تشکر از شما