طرز تهیه مرصع پلو
مرصع پلو یک غذای لذیذ و خوشمزه و البته اصیل ایرانی است. این پلو به علت زیبایی به نام مرصع یا جواهرنشان معروف شده است که معمولا گزینه مناسبی برای زینت بخشیدن به سفره مجالس و مراسم مختلف میباشد.
مواد لازم : (برای ۴ نفر)
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۱ قعطه
کشمش پلویی ۳ قاشق سوپخوری
زرشک ۲ قاشق سوپخوری
خلال بادام ۲ قاشق سوپخوری
خلال پسته ۲ قاشق سوپخوری
خلال پوست پرتقال ۳ قاشق سوپخوری
پیاز ۲ عدد
زعفران نصف قاشق چایخوری
شکر ۲ قاشق سوپخوری
روغن یا کره به میزان لازم
دستور پخت :
برنج را در آب خیس کنید و کنار بگذارید. زعفران را نیز در کمی آب جوش حل کنید و نگهدارید. مرغ را با مقداری روغن و پیاز و کمی زردچوبه تفت بدهید و سپس با کمی نمک و آب آبپز کرده و پس از خنک شدن ریش یش کنید. در ظرفی مناسب برنج را آبکش کرده و شعله را کم کنید تا دم بکشد.
در ظرفی مقداری روغن یا کره را داغ کرده و کشمش و زرشک و خلال پسته و بادام را به ترتیب در آن تفت بدهید. البته می توانید در هنگام تفت دادن کمی شکر نیز به آن ها بیافزایید. خلال پوست پرتقال را با مقداری آب بجوشانید و دوباره این کار را تکرار کنید و هر مرتبه آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را داخل آب سرد قرار دهید و حدود ۲ ساعت صبر کنید و بعد آن را با شکر و زعفران در روغن داغ سرخ کنید . وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مناسب ریخته و به سلیقه خود، با مواد طبخ شده تزیین کنید.
نکات :
از خلال هویچ نیز میتوانید برای طبخ این غذا استفاده کنید. خلال هویچ را باید نیم پز کنید و همانند سایر مواد تفت دهید.
خلال ها را از شب قبل در آب و شکر قرار دهید تا نرم و خوشمزه شوند البته اگر آنها را در گلاب خیس کنید خوشمزه تر میشوند.
سعی کنید کمی پلو زعفرانی درست کنید و برای تزیین به کار بگیرید.
نکات تغذیهای :
در این پلو، از مواد گیاهی مثل هویج، بادام، کشمش استفاده شده است. بادام و کشمش منابع خوب کلسیم هستند که برای تقویت استخوانها مفید می باشند. همچنین بادام و پسته سرشاراز منیزیم بوده که باعث پیشگیری از بیمارهای قلبی – عروقی میشوند. هویج پخته شده هم حاوی آنتی اکسیدانهای زیادی است که می تواند از وقوع سرطان ها و بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری کند.
عکس از صفحه اینستاگرام sabinehzand