طرز تهیه روغن شحم گاو
روغن شحم گاو یکی از بهترین و سالمترین روغنهای حیوانی برای سلامت بدن است، که از چربی اطراف قلوهگاه گاو تهیه میشود. دستور تهیههای متفاوتی درباره تهیه این روغن وجود دارد اما در این مطلب دو دستور متدوال تهیه روغن شحم گاو را آماده کردهایم.
دستور اول :
سه کیلو قلوه پی گاو را تهیه کنید (از آنجایی که چربی قلوهگاه گاو بسیار لطیف است و زود میسوزد بهتر به ازای هر یک کیلو چربی پیه گاو مقدار ۲۰۰ گرم چربی احشاء گاو به آن اضافه کنید). آنها را خوب پاک کنید و بشویید و کمی به آن نمک بزنید و اجازه دهید مدتی استراحت کند. سپس شحم گاو را چرخ کنید و با سه عدد پیاز پوستکنده، سه عدد سیب درختی پوستشده (بدون مغز و دانه سیب)، چند عدد سیر و یک لیوان سرکه انگوری یا آبلیمو طبیعی و ادویه (گل محمدی و میخک و زرد چوبه و هل) که هرکدام از مواد ادویه یک قاشق مرباخوری، به آن اضافه کنید و در داخل قابلمه ریخته و روی شعله با حرارت کم بگذارید. در هنگام آب شدن چربیها آن را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از آب شدن همه چربیها، با الک سیمی یا پارچه نازکی روغن را صاف کنید و بعد از سرد شدن درون یخچال نگهداری کنید.
دستور دوم :
مقدار شحم گاو در این دستور برابر دستور اول میباشد. بعد از تمیز کردن شحم و خرد کردن آن مواد زائدی که درون آن هست را جدا نموده و چند ساعتی در آب و نمک و کمی سرکه طبیعی بخیسانید. سپس چربیها را آبکش نموده و در قابلمهای بریزید (بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید) و روی شعله خیلی کم (سوزنی) بگذارید. هر ده دقیقه یکبار روغنی که بدست میآید را باید در ظرف جداگانهای بریزید تا زمانی که همه روغن گرفته شود و تفالهها باقی بماند( یادآور میشویم که شعله خیلی باید کم باشد تا نسوزد). البته باید دقت کنید که اولین ده دقیقه روغنی که بدست میآید با روغنهای دیگر مخلوط نشود، چون همراه با آب میباشد و اگر با روغن مخلوط شود هم طعم آن عوض میشود، هم باعث فساد روغن میشود. پس دقت کنید که اولین ده دقیقه هر روغنی که درآمد در ظرف دیگری ریخته و استفاده نکنید. بعد از آب شدن تمام چربیها آن را از صافی رد کنید و در ظرف شیشهای درون یخچال نگهداری کنید.
سلام
از مطالب جذاب و کاربردی تون ممنونم.
باسلام
علت سفت شدن روغن شحم گاو چیست ؟
درود
عمدهترین علتی که میتوان برای این موضوع ذکر کرد روش تهیه ناصحیح است.
موفق باشید
توضیحاتتون خوب بود متشکرم
سلام شحم به چه قسمتی از گاو میگویند
چربی اطراف قلوهگاه، یعنی گوشت زیر دنده گاو تا قسمت ران
سلام چه کنیم که روغن شحم در دهان نچسبد؟
سلام
باید هنگام تهیه این روغن کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید. یا در هنگام پخت غذا با این روغن از کمی روغن زیتون هم استفاده کنید.
وقت بخیر چقدر تفاوت کیفتی تو روش های تهیه ک گفتید هست
سلام
اگر هر روش به درستی انجام دهید تفاوت کیفیت انچنانی نخواهد داشت. اما اگر تابحال درست نکردید پیشنهاد میکنیم دستور اول را امتحان کنید.