طرز تهیه خمیر پایه تارت – Tart Crust
خمیر پایه تارت یا کراست تارت مهمترین قسمت تهیه انواع تارت در شیرینیپزی و تهیه دسرهای مختلف میباشد. خمیر پایه تارت دستور تهیههای فراوانی دارد که در برخی مواد اولیه متفاوت است اما برای تهیه کراست تارت خوشمزه و ترد نکاتی را باید رعایت کرد که در آموزش زیر بطور کامل به آن میپردازیم.
مواد اولیه :
آرد سفید ۳۰۰ گرم
پودر شکر ۵۰ گرم
کره ۲۰۰ گرم
آب سرد ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۲ قاشق غذاخوری
وانیل و نمک نوک قاشق چایخوری
دستور تهیه :
آرد را در ظرفی چند بار الک کنید و پودر شکر، نمک و وانیل را به آن اضافه و مخلوط کنید. کره سرد را از یخچال بیرون آورید و تکه تکه کنید، سپس درون مخلوط آرد بیاندازید. این مواد را داخل میکسر بریزید و بگذارید کمی با هم مخلوط شود و کره نرم شود. اگر میکسر نداشتید میتوانید با کمک یک چنگال یا نوک انگشتان دست کره با آرد مخلوط کنید تا کره در آرد نرم شود. سپس آب سرد و شیر را به مواد اضافه کنید و همان طور با نوک انگشتان دست کمی ورز دهید تا کمی حالت خمیری پیدا کند (از ورز دادن زیاد بپرهیزید).
در این مرحله خمیر کمی جمع میشود ولی نباید تکههای کره در آرد کاملا آب شود. اگر خمیر در این مرحله کمی تکه تکه بود اشکالی ندارد. خمیر را بصورت یکدست روی سطح صافی پهن کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید. حال میبایست خمیر را در یخچال به مدت ۱ الی ۲ ساعت گذاشت.
بعد از گذشت این زمان خمیر را با وردنه پهن کنید و بصورت دلخواه برش دهید و در قالب بگذارید. وقتی خمیر را در قالب پهن میکنید نباید بیشتر از حدودا ۱ سانتیمتر قطر داشته باشد. سپس با چنگال چندین سوراخ در خمیر ایجاد کنید و درون فری که از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید ۱۵ الی ۱۷ دقیقه بپزد.
نکات :
چندین دستور تهیه برای خمیر تارت ذکر شده است; میتوانید بجای آب از زرده تخم مرغ استفاده کنید (همانطور که در ویدئو آموزشی جیمی اُلیور مشاهده میکنید) یا بجای کره در دستور تهیه فرانسوی روغن زیتون آمده است. همچنین میتوانید بجای وانیل از پوست لیمو رنده شده استفاده کنید.
مهمترین نکته در تهیه خمیر تارت ترد و خوشمزه این است نباید خمیر آن را زیاد ورز دهید. ورز دادن زیاد باعث آزاد شدن گلوتن آرد میشود و در نهایت خمیر تارت خشک میشود. از ورز دادن خمیر با کف دستان خود نیز بپرهیزید زیرا گرمای دست باعث ذوب شدن کره میشود.
با اضافه کردن ۵۰ گرم پودر کاکائو و کم کردن همان میزان از آرد میتوانید تارت کاکائویی تهیه نمائید.
زمانی که خمیر تارت را از یخچال بیرون آوردید با چاقو برش دهید، پاره کردن خمیر بافت آن را از بین میبرد.
حتما خمیر تارت را چنگال بزنید تا پف نکند و شکل نامناسبی به تارت شما ندهد. در برخی دستور تهیهها بعد از چیدن خمیر در قالب روی آن را جسم کمی سنگین میگذارند تا مطمئن شوند خمیر پف نمیکند به این روش پخت Blind Baking گفته میشود.
خیلی خوبه, ممنون از سایت عالیتون
سلام
مواد اولیه اشتباس
اومدم درست کنم دیدم دویست گرم کره برای اون مقدار ارد خییییلی زیاده
سلام
دستور تهیه تست شده است، با همین مواد اولیه با اطمینان تهیه کنید.