طرز تهیه توگی شیر
توگی نوعی شوربا یا آش است که ماده اصلی تشکیل دهنده آن ارزن پوستکنده میباشد. اسم این غذا هم از همین ماده میآید. در فردوس، گناباد و آبادیهای اطراف آنها به ارزن پوست گرفته توگی میگویند .این خوراک از جوشاندن ارزن و یا گاوِرس پوست کنده یا خرد شده بدست میآید. توگی چند نوع مختلف دارد که توگی شیر سادهترین نوع تهیه توگی است.
مواد لازم :
ارزن پوست گرفته (مغز ارزن) به میزان لازم
آب به مقدار حجم ارزن
شیر به میزان لازم
نمک کمی
دستور تهیه :
ارزن پوست گرفته را درون ظرفی مناسب بریزید و به همان اندازه آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و آب کاملا جذب ارزن شود. سپس سه برابر حجم آب به ارزن شیر اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم کاملا شیر بجوشد و جذب ارزن شود. در انتها وقتی توگی خوب قوام و لعاب پیدا کرد مقدار بسیار کمی نمک به آن بزنید و با شیره انگور سرو نمائید.
نکات :
برای تهیه این خوراک سنتی حتما باید از ارزن پوست گرفته استفاده کنید، زیرا پوست ارزن هضم نمیشود.
این خوراک لذیذ را معمولا با شیره انگور سرو مینمایند، اما اگر شیره انگور نبود میتوانید همانند شیر برنج از شکر استفاده کنید.
توگی بطور سنتی طعم دهنده خاصی ندارد، اما شما بنا به سلیقه خود میتوانید از طعم دهندههایی همانند چوب دارچین، هل یا وانیل برای خوش طعم کردن توگی استفاده کنید.