طرز تهیه استاک مرغ
استاک (stock food) یک مایع طعمدار است که از حاصل پختن استخوان حیوانات با سبزیجات ساقهدار و معطر و برخی ادویهها در آب تهیه میشود. امروزه استاک یکی از ارکان آشپزی بحساب میآید و تهیه یک استاک خوب از اهمیت بالایی برخودار است. استاک با آب گوشت معمولی یا براث (broth) کمی متفاوت است. بطور کلی برای تهیه استاک کمی صبر و حوصله لازم است.
مواد لازم :
استخوان مرغ بدون چربی ۱ کیلوگرم
تره فرنگی ۱ عدد
ساقه کرفس ۳ عدد
پیاز خرد شده ۲ عدد
هویچ ۱ عدد
دانه فلفل سیاه ۱۰ عدد
ساقه جعفری و ساقه آویشن تازه به مقدار لازم
برگ بو ۲ عدد
دستور تهیه :
استخوانهای مرغ را خوب بشوئید تا خون درون آنها کاملا پاک شود. استخوانهای مرغ را درون قابلمهای مناسب بریزید و بگذارید روی شعله کم بدون روغن کمی تفت بخورد. سپس سایر مواد را نیز به قابلمه اضافه کنید و بعد از کمی تفت خوردن حدود ۲ لیتر آب به آنها اضافه کنید تا کاملا روی مواد را بپوشاند. بعد از اضافه کردن آب حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، بعد از جوش آمدن آب شعله را کم کنید و بگذارید استاک به مدت ۲ الی ۳ ساعت به آرامی پخته شود و در این مدت کف سفید روی آب را با کفگیر بردارید. بعد از اتمام مدت زمان پخت مواد را از صافی رد کنید و استاک را درون ظرف مناسبی بریزد و بگذارید سرد شود و سپس درون یخچال نگهداری کنید.
نکات :
دستور تهیه استاک گوشت کاملا شبیه استاک مرغ است فقط باید از قلم گوساله برای تهیه آن استفاده شود و کمی مدت زمان تهیه استاک گوشت بیشتر است. البته نوعی دیگر از استاک به نام استاک قهوهای وجود دارد که دستور تهیه آن کمی متفاوتتر است.
در صورت نبودن تره فرنگی از ۲ حبه سیر میتوانید استفاده کنید.
در صورت نبودن آویشن تازه از ۵۰ گرم پودر آویشن استفاده کنید.
برای آشنایی با انواع استاک میتوانید مطلب استاک و انواع آن را مطالعه نمائید.
شما میتوانید استاک را پس از سرد شدن در ظرف مناسبی بریزید و آن را فریز کنید. در این صورت استاک را میتوان به مدت ۳ ماه نگهداری کرد.