طرز تهیه استاک قهوهای
استاک (stock food) یک مایع طعمدار است که از حاصل پختن استخوان حیوانات با سبزیجات ساقهدار و معطر و برخی ادویهها در آب تهیه میشود. امروزه استاک یکی از ارکان آشپزی بحساب میآید و تهیه یک استاک خوب از اهمیت بالایی برخودار است. استاک قهوهای نسبت به سایر استاکها کمی سختتر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در خود دارد.
مواد لازم :
قلم گوساله ۱ کیلوگرم
تره فرنگی ۱ عدد
ساقه کرفس ۳ عدد
پیاز خرد شده ۲ عدد
هویچ ۱ عدد
دانه فلفل سیاه ۱۰ عدد
ساقه جعفری و ساقه آویشن تازه به مقدار لازم
برگ بو ۲ عدد
رب گوجهفرنگی ۳ قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
استخوانها را کاملا شسته و سپس کف سینی فر بگذارید و به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید. سپس رب را به همراه کمی آب رقیق کنید، روی استخوانها بزنید و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه درون فر بگذارید. این کار را یکبار دیگر نیز به همان مدت، یعنی ۱۰ دقیقه تکرار کنید. سپس استخوانها را به همراه روغن کف سینی فر درون قابلمه مناسبی بریزید و روی آن آب بریزید و بعد از جوش آمدن آب سایر مواد را اضافه کنید. این استاک باید به مدت ۵ الی ۶ ساعت حرارت ببیند. در این مدت درب قابلمه را نگذارید و کف روی آب را مدام بگیرید. بعد از اتمام مدت زمان پخت مواد را از صافی رد کنید و استاک را درون ظرف مناسبی بریزد و بگذارید سرد شود و سپس درون یخچال نگهداری کنید.
نکات :
در صورت نبودن تره فرنگی از ۲ حبه سیر میتوانید استفاده کنید.
در صورت نبودن آویشن تازه از ۵۰ گرم پودر آویشن استفاده کنید.
برای آشنایی با استاک سفید یا استاک معمولی میتوانید مطلب طرز تهیه استاک مرغ را مطالعه نمائید.
شما میتوانید استاک را پس از سرد شدن در ظرف مناسبی بریزید و آن را فریز کنید. در این صورت استاک را میتوان به مدت ۳ ماه نگهداری کرد.