طرز تهیه سس ولوته
سس وِلَوته (Velouté sauce) یکی از سسهای فرانسوی و در کنار سس بشامل، سس گوجه فرنگی، سس اسپانیول و سس هالندیز، جزوه ۵ سس مادر یا کلاسیک در آشپزی فرانسوی است. سس ولوته دستور تهیه بسیاری آسانی دارد.
مواد لازم :
عصاره یا استاک مرغ ۶ پیمانه
کره ۳ قاشق غذاخوری
آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه :
در تابهای مناسب کره را با حرارت ملایم آب کرده و آرد الک شده را آهسته آهسته به آن بیافزایید و هم بزنید تا آرد گوله نشود. بعد از کمی تفت خوردن آرد و کره طوری که کمی تغییر رنگ دادند و کاملا مخلوط شدند، ۳ پیمانه استاک مرغ گرم را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب غلیظ شود. سپس ۳ پیمانه دیگر استاک مرغ گرم را به سس بیافزایید و اجازه دهید تا با شعله بسیار کم بجوشد. در این هنگام گاهی سس را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی حجم سس به ۱/۳ رسید آن را از روی شعله بردارید و ادویهها به آن اضافه کنید. این سس معمولا گرم سرو میشود.
نکات :
دستور تهیه اصیل این سس همان چهار مواد اولیه ذکر شده است. اما برای اینکه سس خوش طعمتری داشته باشید میتوانید کمی موسیر تازه رنده شده را با کره تفت دهید و در آخر نیز کمی آب لیموترش تازه به آن اضافه کنید.
کاملا مشخص است که داشتن سس ولوته خوشمزه وابسته به استفاده از استاک مناسب است. اگر تهیه استاک برای شما مقدور نیست از همان آب مرغ استفاده کنید.