4 0
طرز تهیه باسترمه پلو

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی شما:

یا می توانید این آدرس را کپی کرده و به اشتراک بگذارید

مواد لازم

برنج 500 گرم
ماهی اوزون برون 400 گرم
سیب زمینی 2 عدد
پیاز 2 عدد
انار 1 عدد دانه شده
کره 80 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
تخم‌گشنیز ساییده شده 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران آبکرده 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه باسترمه پلو

غذای ترکمنی

ویژگی:
  • پلویی
  • دریایی
  • 80 دقیقه
  • 4 سرو شده
  • متوسط

دستور پخت

 

باسترمه یا باسترمه پلو یکی از غذاهای محلی استان گلستان و قوم ترکمن است که از گذشته تا بحال به عنوان یکی از غذاهای محبوب ترکمنی در مجالس و مهمانی‌ها طبخ و تهیه می‌شود. یکی از ویژگی‌های این غذای محلی خوشمزه استفاده از انار در کنار ترکیب سیب‌زمینی، پیاز و ماهی می‌باشد، که طعم منحصر به فردی را به این غذا می‌بخشد. معمولا ترکمن‌ها از ماهی اوزون برون برای طبخ باسترمه پلو استفاده می‌کنند.

 
(Visited 547 times, 1 visits today)

مراحل

1
انجام شده

مرحله اول :

برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. ماهی را خوب پاک کرده و به اندازه دلخواه برش دهید. روغن زیتون، تخم گشنیز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را با هم مخلوط کرده و ماهی را درون این سس مدت کمی بخوابانید.

2
انجام شده

مرحله دوم :

برنج را در قابلمه‌ای بجوشانید و آبکش کنید. (همانند تهیه چلو ساده)

3
انجام شده

مرحله سوم :

قابلمه‌ای مناسب را انتخاب کنید، روی شعله قرار دهید و روغن درون آن بریزید تا داغ شود. سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه بچینید. سپس روی سیب زمینی‌ها را به ترتیب پیاز حلقه شده، قطعه‌های ماهی و دانه‌های انار بریزید. روی این مواد برنج ریخته، درب ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید. هنگامی که از قابلمه بخار بلند شد، کره آبکرده را روی برنج بریزید و شعله را کم کنید. درب قابلمه را دم‌کنی گذاشته و بگذارید تا با حرارت کم به مدت سی تا شصت دقیقه خوب دم بکشد.

4
انجام شده

مرحله چهارم :

بعد از آماده شدن باسترمه پلو درب ظرف را بردارید، روی قابلمه ظرف بزرگ‌تری قرار دهید و قابلمه را برگردانید.

5
انجام شده

نکات :

معمولا ترکمن‌ها باسترمه پلو را درون ظرف‌های کوچک به تعداد نفرات درست می‌کنند و هنگامی که غذا آماده شد آن را درون بشقاب بر می‌گردانند.
اگر ماهی اوزون برون نداشتید، می‌توانید از هر نوع ماهی بدون استخوان دیگری استفاده کنید.
اگر از انار ترش استفاده می‌کنید، می‌توانید برای متعادل کردن طعم آن کمی شکر بروی دانه‌های انار بریزید.
* عکس تزئینی می‌باشد.

سردبیر

سردبیر

مهم‌ترین تعهد و تلاش ما نشر مطالب و دستورهای غذایی مفید و اصیل با تکیه بر پژوهش‌های تاریخی در حوزه آشپزی و فرهنگ‌های غذایی و البته تغذیه و سلامتی است. جهت ارائه بهتر مطالب و تعامل بیشتر با سایت، شما همراهان و بازدیدکنندگان گرامی به آسانی می‌توانید نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

نوشیدنی تابستانی
قبلی
موکتل سیب و هلو
طرز تهیه ماش پتی
بعدی
طرز تهیه خورش ماش پتی

اضافه کردن نظر شما

لطفا این قسمت را کامل کنید *

ارسال این به یک دوست

تمامی محتوای استفاده شده در این سایت محفوظ و هرگونه کپی برداری از محتوا با ذکر منبع بلامانع میباشد.