2 0
طرز تهیه نازخاتون شمالی

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی شما:

یا می توانید این آدرس را کپی کرده و به اشتراک بگذارید

مواد لازم

بادنجان 6 عدد
سیر 5 حبه
ریحان تازه 1 دسته
نعناع خشک 1 قاشق غذاخوری
گشنیز تازه 1 دسته
آبغوره نصف لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه نازخاتون شمالی

ویژگی:
  • سبزیجات
  • زمان آماده سازی : 30 دقیقه
  • برای 4 نفر
  • متوسط

دستور پخت

 

نازخاتون یکی از غذاهای محلی شمال کشور یا به عبارتی نوعی چاشنی شمالی است که از بادنجان، سیر، ریحان و آبغوره تشکیل می‌شود. نازخاتون در مازندران و گیلان طرفداران بسیاری دارد و معمولا در کنار خوراک‌های همانند شامی کباب، مرغ و عدس‌پلو از آن اسفاده می‌کنند. در تهیه این خوراک خوشمزه مواد اولیه متفاوتی وجود دارد؛ گاهی برخی بجای آبغوره از آب انار یا هر دو، به همراه ادویه‌جات مختلفی همانند گلپر استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است از این غذای سنتی خوراک‌های دیگری همانند بورانی نازخاتون و همچنین خورش نازخاتون نیز تهیه می‌شود. نازخاتون دستور تهیه آسانی دارد و تنها بادنجان در این خوراک کبابی می‌شود.

 
(Visited 60,068 times, 12 visits today)
بیشتر بخوانید :  طرز تهیه املت سوزی

مراحل

1
انجام شده

مرحله اول :

بادنجان‌ها را خوب بشوئید و روی منتقل یا اجاق گاز کبابی کنید. اگر هیچ کدام برای کبابی کردن مقدور نبود، بادنجان‌ها درون فر بگذارید تا کاملا بپزد. پس از سرد شدن پوست آن‌ها را جدا کنید و کاملا بکوبید تا له و یکدست شود.

2
انجام شده

مرحله دوم :

بادنجان‌ها را در ظرف مناسبی بریزید. سپس گشنیز و ریحان خرد شده به همراه سیر کوبیده شده را به ظرف اضافه کنید. نعناع خشک و نمک و فلفل را نیز افزوده و در آخر آبغوره یا آب انار را اضافه کرده و کمی هم بزنید. نازخاتون شما آماده است، می‌توان در کنار بسیاری از غذاها آن را سرو کنید.

3
انجام شده

نکات :

در تهیه نازخاتون از گلپر نیز می‌توان به عنوان ادویه استفاده کنید.
برخی در تهیه نازخاتون از گوجه فرنگی رنده شده و آب انار نیز استفاده می‌کنند.
سبزی محلی نازخاتون ریحان مازندرانی است که در کنار آن از سبزی‌های معطر جعفری و گشنیز هم استفاده می‌شود؛ اما بر حسب منطقه تهیه نازخاتون از سبزی‌های دیگری همانند چوچاق، خالواش و زلنگ نیز بهره می‌برند.

سردبیر

سردبیر

مهم‌ترین تعهد و تلاش ما نشر مطالب و دستورهای غذایی مفید و اصیل با تکیه بر پژوهش‌های تاریخی در حوزه آشپزی و فرهنگ‌های غذایی و البته تغذیه و سلامتی است. جهت ارائه بهتر مطالب و تعامل بیشتر با سایت، شما همراهان و بازدیدکنندگان گرامی به آسانی می‌توانید نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

سالاد کیپرز
قبلی
سالاد کیپرز ایتالیایی
عدس پلو
بعدی
طرز تهیه عدس‌پلو

2 Comments پنهان کردن نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

تمامی محتوای استفاده شده در این سایت محفوظ و هرگونه کپی برداری از محتوا با ذکر منبع بلامانع میباشد.