پیاز کاراملی شده
کاراملی شدن به فرآیندی در آشپزی و پخت و پز اطلاق میشود که در طی این پروسه مواد غذایی از حالت اصلی آن خارج شده و به اصطلاح به رنگ قند یا شکر سوخته در میآیند. برای کاراملیزه شدن پیاز دستور تهیههای متفاوتی ذکر شده اما مهمترین نکته در تهیه آن صبر و حوصله است. پیاز کاراملی شده با پیاز داغ کمی متفاوت است.
مواد اولیه :
پیاز سفید یا زرد
نمک
شکر
سرکه بالزامیک یا استاک مرغ
کره
روغن زیتون یا روغن نباتی
دستور تهیه :
اولین نکته در تهیه پیاز کاراملی شده این است مقدار مواد اولیه به نسبت استفاده شما میباشد. مرحله اول برای کاراملیزه کردن پیاز این است که باید پیاز را بنا به نظر خود و خوراکی که تهیه میکنید، خرد کنید. بطور مثال برای تهیه سوپ پیاز فرانسوی باید برشهای پیاز باریک و بلند باشد. تابهای مناسب ترجیحا با کف ضخیم انتخاب کنید. آن را روی شعله گذاشته و مقداری کره و روغن زیتون یا روغن نباتی به تابه اضافه کنید تا روغن خوب داغ شود. سپس پیاز خرد شده را بیافزایید و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا با شعله کم پیاز به خوبی آماده شود.
مراحل تهیه این دستور همانند پیاز داغ میباشد اما با این تفاوت که پیازها باید خوب قهوهای شود و برای این کار زمان بیشتری لازم است. در حین نرم و کاراملی شدن پیاز میبایست هر چند دقیقه پیاز را هم بزنید تا نسوزد. بعد از حدود ۱۰ دقیقه پیاز کمی نرم میشود. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه پیاز شروع به تغییر رنگ میکند. در این مرحله کمی نمک و شکر به پیاز اضافه کنید. برای اینکه خوب پیاز کاراملیزه شود به حداقل ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد. بعد از گذشت این زمان اگر پیاز به اندازه مطلوب کاراملی شده بود، کمی سرکه بالزامیک یا استاک مرغ اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دیگر در این مواد تفت بخورد. بعد از گذشت این زمان تقریبا آب آن خشک شده و پیاز کاملا قهوهای شده و عطر فوق العادهای خواهد داشت.
نکات :
همانطور که گفته مقدار مواد اولیه بستگی به حجم پیاز شما دارد، پس در انتخاب مواد دقت نمائید.
شکر برای طعم دهی و البته بهبود روند کاراملیزه شدن پیاز استفاده می شود اما می توانید از آن استفاده نکنید.
اگر سرکه بالزامیک یا حتی استاک مرغ نداشتید میتوانید از مقدار بسیار کمی آب در مرحله آخر پخت استفاده کنید. البته میتوانید بدون اضافه کردن آب هم پیاز را کاراملیزه کنید.